Fotoalbum

Dette er 'den beste magnoliaen for norske forhold'. H 5!! Magnolia 'Daybreak. Denne magnoliaen har smal søyleform. Den har store, duftende blomster med sjeldne fargenyanser i rødt (neyron red), gult, oransje og purpur. Knoppene er grønne i det første stadiet. Sorten tar seg best ut som frittstående. Dette er en hardfør magnolia. Som andre magnoliaer trives den best i sol til svak skygge. Jorda bør være godt drenert og nøytral til svakt sur.

DETTE TREET KAN DU PLANTE! Magnolia loebneri 'Leonard Messel'. Hardfør sort her hos oss. Et vakkert vårtegn. Blomstrer på bar kvist og dufter. Plantes i surjord.

Stjernemagnolia (Magnolia ’Stellata’) er en hardfør sort som blir 2-3 meter høy. De hvite, stjerneformede blomstene er 7-8 cm brede, og det er 15-20 smale kronblad i hver blomst. Planten blomstrer på bar kvist i slutten av april – begynnelsen av mai.Stjernemagnolia. Et lite tre som er hardført her hos oss og blomstrer i slutten av mai på bar kvist. Dufter herlig.

Magnolia 'Galaxy'. Blomstrer juli-august.

Physocarpus Diable d'or

Blærespirea Physocarpus Diablo 2-3 m høy. Purpurfarget bladverk. Tidlig løvsprett. Lyserøde blomster. Nøysom. H6

Gyvel. Cytisus decumbens 'Aurelia'. Krypgyvel 20 cm høy. Sone 6

Gaultheria PERLEdans

pot. Mango Tango

Potentilla Hopley Oransje

Potentilla Tilford Cream

Lav, vintergrønn potentilla 'Nuuk'. Sone 6

Syringa Krasavitsa Moskovy

Perlebusk

0,9m høy,1,7m bred. Rosa knopper. Store klaser med hvite blomster. Beskyttende dunbelegg. Schneekrone.

Hortensia Lime Light

Krypkirsebær. 25 - 30 cm høy. Sone 6. Fine høstfarger.

Krypkirsebær i høstprakt.

Magnolia merrill

Magnolia Royal Star

BLÅREGN!! Vakker klatreplante med blå hengende blomsterklaser. NYHET NYHET NYHET Blue Moon. Sone 5.

DUFTABELIA SJELDEN Rosa trompetformede blomster i juni -juli. Duftende. Blir 1,5-2 m høy. Fine høstfarger. Sone 5-6

FORSYTHIA 'NORTHERN GOLD' PRAKTGULLBUSK 1,5m høy. Gullgule blomster i mai. God til driving. Trives i de fleste jordarter. H 6

Hydrangea 'Diamant Rouge' HORTENSIA 1-1,5m høy og bred. Rik blomstring i jul-sept. Hvite blomster som blir røde. Liker sol og sur jord. H 5

RØD VRIHASSEL Corylus Red Majestic 2m høy, ofte like bred. Busk eller lite tre. Vridde, dekorative greiner med røde blad. Brukes til dekorasjoner.

Soleiebusk 'Pleniflora' Kerria japonica 'Pleniflora' Vekst Dette er en opprett busk med mange, lyst grønne og tynne greiner med spiralstilte blader. Eldre greiner blir utoverbøyde. Høyden og bredden er ca. 1–1,5 m. Busken danner rotskudd, men er ikke en 'aggressiv' plante som det er fare for at vil spre seg ukontrollert i områder der vi ikke vil ha den. Bladene henger lenge på utover høsten. En del faller av grønne, mens andre får en gulaktig farge. Når bladene er borte, kommer de grønne greinene godt fram.

Hortensia Anabelle 1.5 m høy busk med hvite store blomster i august - september. Herdig og lettstelt.

Rødkattebusk (Actinidia kolomikta) er en klatreplante som får ca. tre-fire meter lange grener. Den er fin å bruke til dekke av steinrøyser, murer og skråninger. På hannplantene blir mange av bladene tofargede. På våren er bladene først grønne med hvite tupper. Senere blir den hvite delen rosa. Planten har en nydelig svak sitronduft, og utsondrer noen kjemiske stoffer som kattene liker godt. Planten vokser bra i skygge, men den får flottere farge dersom den står i solen. Den har herdighetsgrad 5. Blomstene er små, henger på undersiden av bladene, og har liten prydverdi.


                   Sjeldne                      

 PRYDBUSKER OG TRÆR

Det er alltid kjekt å plante noe som ikke ALLE har.  Det finnes mange nye sorter og interessante busker som er både vakre og hardføre. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Camilla | Svar 27.01.2018 23.31

Hei.
Jeg bor i Tromsø , å har aldri sett så flotte
prydbusker.
Mitt spørsmål , sender dere ?

sigrunn Reed 30.01.2018 15.14

Hei Camilla. Dessverre sender vi ikke planter. Du kunne jo prøve et hagesenter i nærheten. Kanskje de kan skaffe noen av dem du liker?

Wenche J.R. | Svar 06.04.2015 12.03

J har planer om å fjerne et stort blomsterbed og bare ha noen busker der.J vil gjerne ha noen som blomstrer til forskjellige tider.Har noen et forslag til meg:)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 16:52

Takk for det! Gleder meg til et spennende roseår!

...
25.01 | 11:08

Så fint å lese, lykke til med 2020!

...
25.01 | 10:37

Cardinal de Richelieu er nydelig. I 2020 kan du høre om jeg har den. I år har jeg pause fra gartneriet. Mvh Sigrunn

...
25.01 | 10:35

Det stemmer ikke. Jeg har hatt intervju i avisen med tydelig informasjon at jeg vil ha pause ett år. I 2020 blir det sjeldne roser og stauder på Rebakken.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE